Heb je zin in een andere kleur of sfeer in huis en wil je een groots effect? Ga voor behang! Door een of meerdere wanden te behangen geef je je woonkamer een compleet nieuwe look. Heb je een industrieel, landelijk, Scandinavisch of eclectisch interieur? Voor elke woonstijl is er een passend behang te vinden!

Behang met patronen

Vaak wordt ervoor gekozen om een wand te behangen met patroonbehang. Door de rest van de muren rustig te houden creëer je hiermee een statement wand. Er zijn verschillende kleuren en patronen waar je uit kunt kiezen. Neem dan eens een kijkje op onze website. Zo raak je bekend met wat er allemaal is en kun je kijken wat je aanspreekt. Trends die je tegenwoordig veel ziet zijn aardetinten, botanische prints, bloemenprints en dierenprints.

Effen behang

Als je een uitgesproken print te heftig vindt, kun je ook kiezen voor effen of uni behang. Effen behang is een mooi en snel alternatief voor verf. Je kunt kiezen voor behang met reliëf of juist helemaal glad. Kies je voor mat of toch een subtiel glansje? De kleur en structuur van het behang bepalen de uitstraling van de wand en de sfeer in de ruimte.

Welke muur behangen

Als je een muur in je woonkamer wil behangen, dan is goed om te weten wat dit doet met de ruimte. Door bewust een accentmuur te kiezen kun je bepalen of de ruimte groter, knusser, hoger of breder lijkt. Met een strepenpatroon kun je een kamer bijvoorbeeld hoger of juist langer laten lijken.

Lichte kleuren maken een ruimte over het algemeen groter, terwijl donkere kleuren de kamer kleiner en knusser maken. Als je in de woonkamer een muur wil behangen met een uitgesproken print of een donkere kleur, kies dan voor de muur achter de bank. De regel is dat de muur achter je donkerder moet zijn dan de muur waar je tegenaan kijkt.

Inspiratie opdoen voor de woonkamer

Ben je toe aan een make-over van je woonkamer en wil je inspiratie opdoen? Kom dan eens een kijkje nemen in één van onze winkels! Kijk hoe kleuren staan en hoe je verschillende structuren, materialen en kleuren kunt combineren. We laten je graag alle mogelijkheden zien. Wil je advies over hoe je jouw woonkamer een boost kunt geven?

Onze medewerkers staan altijd voor je klaar.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?