Een bartafel is een bijzonder meubelstuk. Je vindt hem niet meer alleen in het café of in de tuin. Ook in je woonkeuken of woonkamer kan een bartafel een mooie toevoeging zijn! Gezellig aan tafel staan of hoog zitten aan een bartafel geeft gelijk een bepaalde gezelligheid.

Vandaag lichten we de bartafel uit!

Verschillende soorten bartafels

De bartafel is in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Vooral het materiaal waarvan de bartafel is gemaakt bepaalt de stijl. Een tafel met een strak stalen onderstel en een houten blad past goed in een industrieel interieur. Een industriële bartafel combineert bijvoorbeeld gaaf met leren krukken. Een bartafel die volledig is gemaakt van hout straalt warmte uit. Meestal zijn de poten en het blad gemaakt van dik en robuust hout. Zo'n stoere houten bartafel is de perfecte plek voor een drankje met vrienden. Maar ook voor een gezellig ontbijt of diner kun je lekker aan de bartafel zitten. Kies voor krukken met rugleuning voor extra comfort.

Welke bartafel moet ik kiezen?

Zoals gezegd passen verschillende bartafels bij verschillende woonstijlen. Daarnaast is het handig om te bepalen waar de tafel komt te staan en wat de functie van de bartafel zal zijn. Wil je een fijne hoge ontbijtplek in je landelijke keuken? Kies dan voor een robuuste houten bartafel. Heb je plek in je woonkamer voor een stijlvolle bartafel? Die moet uiteraard naadloos aansluiten op je interieur! Kijk naar de kleuren en materialen die je hebt gebruikt in je woonkamer. Houd hierbij ook rekening met de vloer.

Voordelen van een bartafel

Doordat een bartafel de hoogte in gaat, oogt hij ruimtelijk. Je kunt eronder doorkijken en je ziet meer vloeroppervlak dan bij een gewone eettafel. Dit is ideaal voor een kleinere ruimte. Meestal is een bartafel ook kleiner van formaat dan een eettafel. Een bartafel is ook net even wat anders dan de standaard tafel. Daarnaast is het een multifunctioneel meubel. Naast alle eetmomenten kun je er namelijk ook heel gezellig aan borrelen!

Een bartafel kopen

Ben je om en wil je onze bartafels komen testen? Wij verwelkomen je graag in één van onze winkels! We hebben stoere houten bartafels, landelijke bartafels en gave industriële bartafels. Neem de tijd om te zien welke stijl het beste bij jou past en welke hoogte ideaal is voor jouw wensen.

We willen altijd met je meedenken en voorzien je graag van advies! Zien we je snel?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?