Licht en lampen hebben jarenlang niet de aandacht gekregen in het interieur wat ze wél verdienen. Goed daglicht, mooie sfeerlampen of fijne leeslampen. Zo belangrijk en sfeerbepalend voor je interieur. Gelukkig wordt er de afgelopen jaren steeds meer aandacht aangegeven en maakt men bij een nieuwbouwwoning, verbouwing of nieuw interieur vaak gebruik van een lichtplan.

Een tafellamp neem je misschien niet zo snel op in je lichtplan maar het is wel een toffe sfeermaker in huis. In deze blog laten we je zien hoe je een tafellamp op verschillende manieren combineert in je interieur.

1.            De tafellamp op jouw eettafel

Deze eerste manier is natuurlijk voor de hand liggend. Een tafellamp voor op tafel. Waar deze lamp officieel voor gemaakt is. De keukentafel of eettafel is vaak een centrale plek in huis. De krant wordt gelezen aan deze tafel, we werken aan deze tafel, maken huiswerk en knutselen en kleuren aan deze tafel. Wel net zo fijn om dan wat extra licht te hebben.

2.            De tafellamp op het nachtkastje

Vind jij het heerlijk om ’s avonds lekker op tijd je bed in te kruipen en nog heerlijk ontspannen wat te lezen? Het is de ultieme manier om nog even lekker te relaxen voor het slapen. Moe geworden van het lezen en tijd om te gaan slapen? Dan heb je natuurlijk geen zin meer om nog uit je bed te moeten om de lamp uit te doen. Ideaal als je dan een tafellamp op je nachtkastje hebt staan, waar je vanuit je bed binnen handbereik bij kunt om de schakelaar om te zetten.

3.            De tafellamp op het bijzettafeltje

Heb je geen plek voor een grote leeslamp maar wil je wel graag wat extra licht bij je favoriete fauteuil of bij de bank? Zet de tafellamp op een bijzettafeltje bij jouw fijne plekje en creëer zo net even wat extra licht.

4.            De tafellamp op de wandkast of het tv-meubel

Een tafellamp op jouw wandkast of tv-meubel is misschien niet zo één, twee, drie voor functioneel gebruik, maar dit type lampen gebruik je ook perfect in jouw interieur als sfeervolle woonaccessoires. Met een vaasje droogbloemen, een mooie foto van een dierbare herinnering of geliefde maak je er een supergezellig, aangekleed hoekje van.

De voordelen van een tafellamp in jouw interieur

Het grote voordeel van een tafellamp is dat je deze lamp gemakkelijk kunt verplaatsen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat er een stopcontact in de buurt is. Tenzij je deze lamp op batterijen aanschaft natuurlijk!

Een tweede voordeel is dat een tafellamp over het algemeen niet het meest dure type lamp is. Op deze manier kun je voor een klein bedrag nog net dát beetje extra licht en sfeer creëren in jouw huis.

Kortom, deze lamp kun je op allerlei manieren toepassen in jouw interieur, waar je maar wilt. En naast extra licht, wat altijd van harte welkom is, geeft een tafellamp ook nog eens wat extra sfeer!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen?

  • 4 manieren voor een tafellamp in je interieur
    Een tafellamp neem je misschien niet zo snel op in je lichtplan maar het is wel een toffe sfeermaker in huis.
  • 5x kleur in de woonkamer
    Wil jij meer kleur in de woonkamer om hem een andere look te geven of om de woonkamer persoonlijker te maken? Lees dan snel verder.
  • Je interieur na Kerst
    De dagen vliegen voorbij! Voor je het weet is Kerst weer achter de rug en is het tijd om alle kerstversiering en de kerstboom op te ruimen. Wat voelt je huis dan opeens weer kaal en ongezellig aan!