Het kiezen van de juiste opbergmeubels is een essentieel onderdeel van iedere inrichting. Zeker als je een rommelig interieur wil voorkomen. Wanneer je voldoende opbergruimte creëert, blijven ruimtes overzichtelijk en zijn al je spullen makkelijk op te bergen. Profijt Meubel heeft een ruim assortiment praktische kasten in diverse soorten en maten. Welke kasten passen goed bij jouw inrichting? Wij helpen je graag opweg met een aantal nuttige tips.

Kies de juiste kast

Als je denkt aan het woord kast, denk je waarschijnlijk snel aan een boekenkast. Maar ook nachtkastjes, opbergkasten, dressoirs, ladekasten en vitrinekasten zijn ideale plekken om spullen op te bergen of juist te showen. Om te beginnen is het belangrijk om na te denken over de spullen die je wilt opbergen. Zo vraagt prachtig antiek servies bijvoorbeeld om een mooie vitrinekast, waarbij het servies wel opgeborgen wordt, maar nog steeds zichtbaar blijft. Een TV-dressoir is daarentegen een ideale opberger voor elektronica, kabels en andere objecten die je liever niet ziet.

Heb je gekozen?

Als je weet wat je gaat opbergen en het soort kast hebt gekozen, kun je ook gaan nadenken over de gewenste stijl. Kasten behoren tot de grootste meubels in huis. Samen met de eettafel en bank bepalen ze een groot deel van je huisstijl. Ben je op zoek naar een mooie kast om bijvoorbeeld je boeken in op te bergen? Houd dan extra rekening met de gewenste stijl en uitstraling van je interieur, omdat een kast hier een grote invloed op heeft.Bij een industrieel interieur zal een stoere stellingkast meer tot zijn recht komen dan een houten boekenkast. Ook de houtsoort en kleur is erg bepalend. Zoek je een kast voor een klassiek interieur, kies dan voor een donkere houtsoort. Heb je liever een moderne, romantische uitstraling? Ga dan voor houten kasten in naturel kleuren of wit. Het lichte hout maakt je interieur sfeervol en rustig.

Benut de beschikbare ruimte

Voordat je een kast koopt is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte er beschikbaar is in de kamer. Aan de hand daarvan is de maximale hoogte, breedte en lengte van de kast in te schatten. Heb je een lege wand waar een kast moet komen? Kies dan voor een kast die deze ruimte optimaal gebruikt. Bij beperkte oppervlakte is het slim om te kiezen voor een kast die de hoogte goed benut. Op deze manier slokt je kast niet te veel ruimte op, maar creëer je wel genoeg opbergruimte.Kasten zijn verkrijgbaar met schuifdeuren, draaideuren of zelfs zonder deur. Kies je voor een kast mét deuren? Houd dan rekening met de kant waarop ze openen en de ruimte die hiervoor nodig is. Gaan de draaideuren niet volledig open, of blokkeren ze de ruimte? Kies dan voor een open kast of een kast met schuifdeuren.

Complete woonprogramma’s

Onze scherp geprijsde kasten maken vaak ook deel uit van complete woonprogramma's. Deze woonprogramma's bestaan vaak uit diverse typen kasten, salontafels, eetkamertafels en dressoirs. Ideaal, zo weet je zeker dat jouw nieuwe meubels bij elkaar passen. Twijfel je over welke kast het beste bij jouw interieur past? Kom dan langs in één van onze 35 winkels voor een persoonlijk advies!