De woonkamer is een ruimte waar we met zijn allen veel uurtjes doorbrengen. Reden te meer om er een sfeervolle en gezellige kamer van te maken dus! Maar hoe breng je nou sfeer in je interieur en hoe vind je balans? Wij vertellen je er meer over!

Creëer eenheid in je woonkamer

Belwood hoekbank
Mendiga tafel

Een belangrijk onderdeel van een sfeervol interieur is balans en eenheid. Dit betekent niet dat je je huis minimalistisch moet inrichten. Wel dat je rekening houdt met kleur, vorm, materiaal en licht. Kies een kleurenpalet en laat kleuren op verschillende plekken terugkomen. Ga voor een combinatie van verschillende materialen en maak een lichtplan voor de perfecte verlichting van de ruimte.

Kleurgebruik in je interieur

Belwood hoekbank
Cavinti
Calde

Kleur doet ontzettend veel met een ruimte. We weten bijna allemaal wel dat lichte kleuren een kamer optisch ruimer maken en donkere kleuren juist knusser. Maar je kunt nog veel meer doen met kleur. Wanneer je je woonkamer sfeervoller wilt maken is het belangrijk om te bepalen wat je aanspreekt. Welke woonstijl vind je mooi en welke kleuren en materialen horen daarbij? Bepaal je kleurenpalet en kies basiskleuren en een accentkleur. Laat deze kleuren op verschillende plekken terugkomen voor een mooie balans. Een goede manier om rust te creëren is om met verschillende tinten van één kleur te werken.

Mooie decoratie voor je woonkamer

wanddecoratie
Bandera
Leola

Het leukst gedeelte van inrichten is toch wel het toevoegen van decoratie. Met mooie woonaccessoires kun je helemaal je eigen stempel drukken op je interieur. Groepeer verschillende kleine accessoires zodat het niet te druk wordt en laat de kleuren uit je kleurenpalet terugkomen. Zet een mooie vaas met bloemen op tafel en sier je muur met toffe wanddecoratie. Planten zijn ook een goed voorbeeld van sfeermakers in een interieur!

Inspiratie voor een sfeervol interieur

Wij vinden (jouw) interieur het leukste dat er is. Daarom doen we er alles aan om je te inspireren met mooie betaalbare meubels en de leukste woonaccessoires. Kom eens langs in één van onze woonwinkels en dompel je lekker onder in onze interieurwereld. Uiteraard kun je je ook heerlijk vanuit je luie stoel laten inspireren in onze webshop!