De blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. Buiten is het koud en guur. De donkere dagen zorgen ervoor dat we het binnen nog gezelliger willen maken. Het is tijd om het najaar te omarmen! Omdat we begrijpen dat je je interieur niet ieder jaar een dure ingrijpende make-over wilt geven, hebben wij een budget plan opgesteld. In deze blog lees je onze 4 budgetvriendelijke manieren om je huis warm te houden in deze kou! Ga voor een warm huis zonder veel te betalen, er zijn verschillende manieren om het thuis warm en gezellig te maken zonder een grote uitgave te doen. Met kleine toevoegingen kun je een groots gebaar maken. Wij hebben 4 tips voor een warm budget plan voor je op een rijtje gezet:

Kleur bekennen

Het klinkt misschien als een open deur, maar warme kleuren stralen warmte uit in een ruimte. Het najaar is dus de perfecte tijd om een warme kleur toe te voegen aan je interieur. De warme trendkleuren van dit najaar zijn bruintinten, oker, roest en bordeauxrood. Vind je het te heftig om een hele muur te verven? Je kunt ook een lambrisering op je muur verven. Zo geef je je ruimte op een subtiele manier een warm kleurtje mee.

Warme en wollige materialen

Ook met materialen kun je warmte toevoegen aan je interieur. Wollige, zachte stoffen zorgen voor een warme uitstraling. Maak je bank af met een lekker warm plaid en sierkussens van velours en nep bont. Zo creëer je een warme en knusse plek. Daarnaast voeg je warmte toe doormiddel van stoffen gordijnen en een wollen vloerkleed. Naast warmte, zorgt textiel ook voor een betere akoestiek in de ruimte.

Fonkelende lichtjes

Goede verlichting werkt ook mee bij het creëren van warmte in je kamer. Kies ten eerste voor lichtbronnen die warm licht afgeven. Koel licht geeft een blauwige gloed af, terwijl warm licht een gelige gloed afgeeft. Gebruik dimmers of apps om de sterkte van het licht te reguleren. Zo krijgt de ruimte een zachte warme gloed. Ook de keuze van je lampen speelt mee bij de lichtinval in een kamer. Kies voor lampen die indirect licht afgeven, dus waarvan de lichtbundel niet rechtstreeks de ruimte in schijnt. Daarnaast staat het natuurlijk ook gezellig om ouderwetse kaarsjes aan te steken!

Hout en groen

Natuurlijke materialen geven je interieur warmte. Naast stoffen als wol, linnen en katoen, doen rustieke houten meubels ook veel voor de ruimte. Ook (droog-) bloemen en planten brengen gezelligheid in je kamer. Kies voor potten en vazen in warme kleuren en materialen en combineer er lekker op los! Hopelijk heb je genoeg handvatten om er lekker warmpjes bij te zitten de komende maanden! Wil je nog meer inspiratie op het gebied van wonen? Neem een kijkje in onze webshop of kom langs in één van onze winkels!